כל הפרויקטים
יער המאכל
הפרויקט של
יולי וניצן בצר
בואו להיות חלק במהפכת הידע והעשייה הסביבתית, ככה שכל גינה, חצר ופארק ציבורי יוכלו להיות יער מאכל !
107%
106,886
מתוך 100,000
0
נותרו
675
תומכים
הכל או כלום.הפרויקט ימומן רק אם יגיע ליעד הגיוס עד ל- 21/02/2019

נפלאים שאתם, הצלחנו ! איזה מרגש. אנחנו לא עוצרים :) נותרו עוד יומיים לגיוס ועוד נשארו התשורות הכי שוות לסוף. מוזמנים להצטרף ולהנות ממגוון התשורות במחירים מוזלים, עוד בזמן שנותר.


אנחנו מזמינים אתכם להצטרף למיזם שלנו של להאט, לעסוק בדברים פשוטים, לצאת קצת מהמסך ולהתחבר לאדמה

אנחנו ניצן (32) ויולי (30), הורים לפרי ונובה, והורים מאמצים לכלבות אושר וטנא ולחתולה בולה. אנחנו משתדלים לחיות לאט, בעדינות, ולעסוק בדברים שעושים טוב גם לנו וגם לעולם. מאז ספטמבר 2017 אנחנו עוסקים בהקמת יער המאכל בבית לחם הגלילית.



ומה זה יער מאכל?

יער מאכל (Food Forest) זו שיטה (בינלאומית) שעוזרת לנו לחיות בצורה מקומית יותר, איטית יותר, בריאה יותר, פשוטה יותר ומחוברת לטבע ולעונות השנה. המודל הוא להשתמש בסביבה (בחצר, בגינה, במשק, בפארק הציבורי, באי-תנועה) לצרכי גידול מזון, כמו פירות, אגוזים, תבלינים וירקות. זה יכול להיות שטח של כמה מטרים, וזה יכול להיות מאות דונמים - העיקר שמגדלים מזון, ומגדלים אותו בצורה מקיימת.

שו האדה 'מקיימת'?

ז"א אומר בצורה ששומרת על משאבי הטבע ככה שהם יישארו גם לילדים שלנו ולילדים שלהם, וגם לשאר צורות החיים בעולם. זו בעצם תפיסה צנועה יותר שרואה את האדם כחלק מהמערכת האקולוגית, לצד מאות מיליוני צורות חיים נוספות, ולא כיחידי וכשולט.

מאיפה לכם?

יש הרבה ידע בתחום הזה בעולם. יש גם 12 עקרונות בסיסיים שעליהם מושתתים יערות המאכל - אלו הם העקרונות של תרבות בת-קיימא (Permaculture), גם כן מונח בינלאומי שתופס תאוצה בעשור האחרון.

למעשה, כבר יותר מעשור העולם מדבר על קיימות, על התחממות גלובלית, על הרים של פסולת, על זיהום אוויר, באקדמיה בבתי-הספר ובחדשות, ולפעמים זה מרגיש כאילו כל השנים כבר כולם יודעים את הפתרונות, ולמרות זאת, בשטח, ביומיום, לא רואים הרבה מעשים.


אז למה לא עושים את זה?

כי מרבית האנשים לא יודעים איך וגם אם יודעים - יש פער גדול בין ידע לבין עשייה.

אז יער המאכל שלנו בא לגשר על הפער. פה אנחנו מלמדים קיימות, מדגימים יער מאכל, ומנגישים את הכלים והפרקטיקות האלו לכל מי שמעוניין להיות חלק מהמהפכה הסביבתית הזאת, שהיא בעצם לא רק סביבתית. אנחנו משתדלים לחיות את הקיימות בכל תחום בחיים שלנו, וכאן אנחנו יוצרים סביבה שאפשר בה לעצור רגע, להאט, לשאוף עמוק, ולהיזכר בדברים החשובים באמת. באדמה יש אדם, רק שקצת הזנחנו את זה במאה השנים האחרונות.


עושים רגע ברייק בשביל להגיד מילה עלינו ותכף נמשיך

במהלך התואר בפיתוח סביבתי בבן-גוריון, ליולי (30) נפתחו העיניים על כמה ידע סביבתי קריטי קיים בעולם וכמה מעט רואים אותו מיושם. ניצן (32) בוגר M.A בניהול ופיתוח מערכות חינוך בלתי פורמליות, היה אז טייס בבסיס בדרום ומצא את עצמו גם כן נובר בקיימות, פרמקלצ'ר ויערות מאכל - דרך קורסים ('יער המאכל בקידרון', 'חווה ואדם') והתנסויות. כשבאו הילדים (פרי בן 5 ונובה בת 3) התחלנו לשאול שאלות גדולות של איפה לגור, איך לחיות, מה אנחנו רוצים לעשות כשנהיה גדולים. כל סופ"ש הסתובבנו ברחבי הארץ מהרחבה קהילתית אחת לאחרת, וכל פעם שהציגו לנו אם החניה מקורה או לא ואיזה רעפים נוכל לבחור, הרגשנו שמשהו לא מדויק לנו. התייאשנו משאלות גדולות עם תשובות מוחלטות, והבנו שאנחנו יודעים רק לדמיין מה אנחנו רוצים כל יום ויום: אנחנו רוצים כל יום ויום שיהיה לנו רגוע, נעים, שנהיה בריאים, שנעסוק בדברים שעושים טוב לנו ולעולם, שנשתמש לזה בידע ובכישורים שלנו, שנלמד כל הזמן, שנחיה בזוגיות במשפחתיות ובקהילה, שנגדל את הילדים בסביבה פשוטה וקרובה לטבע, שנשתדל לחיות בצניעות ובצמצום. בעיקר בשביל הבריאות שלנו. ואח"כ גם בשביל הבריאות של כדוה"א.

ואז הגיע הרגע המוזר ההוא שניצן נזכר שבעצם יש לו משפחה במושב הכי יפה בארץ ושיש שם משק חקלאי שמחכה להמשכיות. מאז הכל היסטוריה (:

ואיך כל זה קשור להדסטארט שלנו?

בשנה וחצי האחרונות הקמנו 4.5 דונם של יער מאכל שאנחנו בעצמנו מופתעים כמה הוא משגשג ושמח יחסית לגילו הצעיר. היינו חרוצים וכמו שסבתא של ניצן אומרת, 'ראינו ברכה בעמלנו'. היה עניין, נוצר ביקוש, והבנו שיש פה משהו שהוא גדול מאיתנו. אז לוקחים נשימה ענקית, עושים את הצעד הבא ופותחים את היער הזה לעולם.

היום אנחנו מזמינים אתכם להיות חלק בפיתוח היער 'התינוק' שיש היום, לעוד 4 דונם רצופים לו, ולהנגשה שלו לעולם ע"י פתיחת מרחב פעילות חלומי בתוכו, שיאפשר מפגש בין אנשים ופעילויות גוף ונפש בנוף ובאווירה המיוחדת של יער מאכל בהתהוות.

ב-4 הדונם הנוספים נייצר מרחב שאשכרה מדגים קנה מידה חקלאי של הפקת מזון באופן מקיים. זה אומר שמתכננים איך מי הגשמים יחלחלו, איך נשמור עליהם באדמה שלא יתאדו, איך נמנע הדברה, דישון כימי, וזיהום של האוויר והמים, איך נשמור על החיוניות של כל הפטריות והמיקרו-אורגניזמים שחיים מתחת לאדמה ומזינים אותה, איך ננהל את העשבייה בלי להיבהל ממנה, ומה נשתול ליד מה כדי לייצר שיתופי פעולה שמזינים זה את זה.


ולמי שהגיע וקרא עד כאן יש בונוס אמל"ק של החזון שלנו:

אנחנו רוצים לפתח מקום נעים ומקיים, שיהווה אבן שואבת למפגשים טובים בין אנשים, שייתן גג ליוזמות מבורכות ותרבות מקומית, שיהווה מרכז למידה לגינון בר-קיימא למתעניינים, שייצר תעסוקה, מרפא ונחמה לעובדי הכפיים בו, שייתן פרי וירק לעמלים סביבו ולדורשי שלומו, שיבריא את האדמה ויהווה מערכת אקולוגית חיה ושמחה, שיעורר השראה, שיעשה נעים בלב.

רק רצינו לעדכן אתכם
שבשביל חוויה באמת מושלמת, עדיף לגלוש דרך דפדפן כרום, בואו לראות בעצמכם.