כל הפרויקטים
תרגום ספרו של דר ברנשטיין
הפרויקט של
דרך חיים לכל סוכרתי
תרגום ספרו של ד"ר ברנשטיין לשפה העברית, והשגת ערכי סוכר נורמטייבים לסוכרתיים.
13%
23,154
מתוך 180,000
13
ימים נותרו
140
תומכים
הכל או כלום.הפרויקט ימומן רק אם יגיע ליעד הגיוס עד ל- 02/02/2019

תימכו וקחו חלק ועזרו לנו לתרגם ולהוציא לאור את ספרו של ד"ר ברנשטיין בעברית!

תימכו וקחו חלק ועזרו לנו לתרגם ולהוציא לאור את ספרו של ד"ר ברנשטיין!


דרך חיים לכל סוכרתי/סוכרתית - ספרו של ד"ר ריצ'רד ברנשטיין:

המדריך השלם להשגת רמות סוכר של אדם בריא

אני אולה פוזדניאקוב בת 34, 23 שנה עם סוכרת סוג 1, מהמקימים של קבוצת "My Life, My Diabetes"  ומנהלת את הקבוצה. אדמין בקבוצה "סיירת סוכרת", בנוסף גם את הבלוג דל הפחמימות שלי ששם אני מפרסמת מתכונים, Olchef.com. בשנתיים האחרונות מאוזנת על תזונה דלת פחמימה.

אני עמיחי חיות בן 40, 11.5 שנים עם סוכרת סוג 1, מהמקימים את קבוצת "My Life, My Diabetes" ומנהל את הקבוצה. בנוסף, קבוצות וואטספ של תזונה קטוגנית וסוכרת. בשנתיים האחרונות מאוזן על תזונה דלת פחמימות.

אני אסף לכט בן 27, 22 שנה עם סוכרת סוג 1, פעיל בקבוצות השונות ובשנה האחרונה מאוזן על תזונה דלת פחמימה.

שלושתינו סוכרתיים ונרתמנו יחדיו על מנת להוציא לאור את מה שאנחנו חושבים ומכירים על בשרנו, כדרך הכי טובה לאיזון הסוכר.

בתקופת הזאת שלקחנו על עצמנו ליישם את עקרונות דל הפחמימה אשר רשומים בספר, הורדנו ערכי HbA1C (המוגלובין מסוכרר) וערכי הסוכר לרמות של אדם בריא (!).

בריאותנו והרגשתנו השתפרה פלאים ואנחנו לא חושבים שיש דרך אחרת להגיע לתוצאות וזה הידע שאותו נרצה להעביר הלאה, אליכם.


הרי כולנו חווינו את זה.... יום אחד נמוך, יום אחד גבוה, יום אחד כואב הראש ויום אחד פשוט לא בא לצאת מהמיטה... הזרקנו, עשינו ספורט, ספרנו פחמימות... אבל אנחנו פשוט לא בדיוק מצליחים לתפוס את העניין הזה ולאזן את עצמנו.. מדוע?

ההמלצה המסורתית לטיפול בסוכרת T1D היא 45%-65% מכלל הקלוריות שיגיעו מפחמימות... [1]

ההמלצה המסורתית בסוכרת T1D היא לספור פחמימות... [2]

ההמלצה המסורתית היא להישאר בטווח HBA1C בין 5.5% - 6.4%. [3] 

המטפלים ממליצים להישאר בטווחים גבוהים יותר כדי להמנע מאירוע היפוגליקמיה.. (ירידות סוכר מתחת ל 70-65 מ"ג)

גם אנחנו היינו שם.

מדוע זה? בפשטות.... לרופאים יותר נח להשאיר אותנו מחוץ ל"טווח הסכנה" (מהיפוגליקמיה) בטווח הקצר ומניחים בצד את סיבוכי הסוכרת שעלולים להיווצר כתוצאה מחוסר איזון קבוע בהווה ובעתיד...

אבל ת'אמת? שאין לנו שום סיבה לפחד, יש דרך יעילה, פשוטה ומוכחת להפחתת אירועי היפו. [4]

הרבה פעמים אנחנו סומכים על כולם שידאגו לנו, אך למדנו מניסיונו שהרופא שהכי טוב שיכול להיות לך, זה אתה עצמך... 

ומתוך ההבנה הזאת, המטרה שלנו היא פשוטה - לתרגם את הספר ולהנגיש אותו לכולם. כדי שכולם יוכלו להרגיש שאפשר לחיות טוב יותר ולדעת איך כן אפשרי להגיע לאיכות חיים גבוהה וללא פשרות באמת ולא להיות באפלה ובחששות והכי חשוב... ללא סיבוכי סוכרת. [5]


הספר מדבר בדיוק על הדברים שנותנים לנו את הידע והיכולת לנהל את עצמנו נכון וללא שום טריקים...

בקיצור, אומרים שידע זה כח והספר נותן לנו בדיוק את זה.

  • מהי סוכרת? למה זה קורה? שכחנו לשאול מזמן... 
  • באיזה ציוד צריך להשתמש? זה הרי ברור מאליו, לא? לא כל כך...
  • איך לתעד וללמוד את מגמות הסוכר, ממה הן נגרמות, מה ששכחנו מזמן לעשות...
  • איך להתמודד עם סוכר לא צפוי? ממה זה קורה?
  • תסמונת השחר? למה כל בוקר קמים מוקדם והסוכר עולה ולמה זה כל כך מסובך?
  • גסטרופרזיס - מה זה ואיך זה עלול להשפיע לנו על הסוכר?
  • שינוי מזג אוויר ולחץ, איך זה עובד עם איזון הסוכר שלנו?
  • סוכרת הריון? איך מתמודדים עם זה ועם תזונה דלת פחמימה? זה לא מופיע פתאום משום מקום... [6]
  • אכלתם בשר? באיזה אינסולין כדאי להשתמש לכיסוי ארוחות חלבון ולמה?
  • שימוש ופיצול אינסולין בזאלי - מה זה? איך עושים את זה? במה זה טוב?
  • הזרקות לתוך השריר בסוכרים גבוהים - מה זה? איך עושים את זה?
  • דילול אינסולין לילדים

הספר מדבר על הדברים שהרבה מטפלים לא יודעים להסביר ומסכמים ב"פשוט כך" או "זאת המחלה", אז זאת לא המחלה... וחלק מהיכולת שלנו לשלוט בבריאות שלנו הוא הידע.

כפי שרשמנו למעלה, החלטנו להנגיש את הספר בעקבות הניסיון שלנו והשיפור שחווינו בחיינו.

לא מדובר בשינוי שנבע מתרופת קסם, אלא בפשטות, זכינו בהבנה על איך הסוכרת עובדת ואיך אנחנו יכולים לשלוט בה.

אנחנו לא מוכרים כאן פתרון של 10 צעדים ובמובן הזה הספר ייחודי. אפילו אם יש לך סוכרת 35 שנה, ניתן ללמוד דבר אחד או שניים חדשים שיכולים להציע לנו שיפור משמעותי באיכות החיים ובמניעת סיבוכי  הסוכרת.

מה שבאמת מייחד את הספר, אלה לא התוצאות אלא הגישה לסוכרת. הספר מציע הצעות לטיפול שהן ב180 מעלות שונות מההמלצות שתשמעו ממרבית המטפלים שלכם....

יש שאומרים: "לי זה לא יקרה..." אך מה הסטטיסטיקות אומרות?

"בהנחה ששיעורי התחלואה בסוכרת בקרב קבוצות הגיל השונות יישארו דומים לאלה של שנת 2012, המספר הכולל של החולים בישראל (מאובחנים ולא מאובחנים) בשנת 2030 צפוי להגיע לכ-957,600 מקרים (מהם כ-718,200 מאובחנים וכ-239,400 שאינם מאובחנים). בהנחה ששיעורי התחלואה בסוכרת ימשיכו לעלות, מספר החולים צפוי להגיע בשנת 2030 למעל מיליון מקרים." [7]

המספרים רק עולים.... "אבל אם שומרים לא קורה כלום, לא?" אך מה הסטטיסטיקות אומרות? 

"כיום, אין בישראל נתונים לאומיים על שיעורי היארעות והימצאות של סיבוכי סוכרת כגון רטינופתיה, נפרופתיה וקטיעות גפיים בקרב חולי סוכרת. מהנתונים הקיימים ניתן להעריך את חלקם של חולי הסוכרת מכלל החולים במצבים שיכולים להיגרם גם על ידי סוכרת. כך לדוגמה, על פי הנתונים מהשירות לעיוור במשרד הרווחה, 25.7% מהמקרים שהוכרו כעיוורים בקבוצת הגיל 41-65 היו על רקע רטינופתיה סוכרתית. מנתוני הרישום לדיאליזה ניתן להעריך את הנטל של נפרופתיה סוכרתית. מכלל החולים החדשים שהחלו דיאליזה בשנת 2013 (1,462 חולים חדשים), ל-44.9% (656 חולים) נרשמה מחלת הסוכרת כסיבה שגרמה לאי ספיקת כליות סופנית." [8]

"אולי הם לא שמרו מספיק... זה באשמתם... אני שומר על עצמי!" האם באמת? בואו נראה כמה אנשים בממוצע נמצאים בטווח שבו הסיכוי הכי נמוך להתפתחות סיבוכי הסוכרת[9]

טווח היעד של HBA1C 7.5% "שהציב ארגון הסוכרת האמריקאי" הושג ע"י אחוז קטן בלבד של ילדים ומתבגרים עד גיל 18 (17-23%) ואפילו פחות מכך נערים בין הגילאים 18-25 (14%) "הגיעו לטווח היעד שהציב ארגון הסוכרת האמריקאי" של עד 7% HBA1C. האחוז הזה עלה במבוגרים ל30%. [10]


"אבל לי יש ערכי HBA1C מצויינים! אני לא בטווח סכנה אז אין לי מה לדאוג!" - האם באמת?

במחקרים שבוצעו ניתן היה להצביע על קשר ישיר בין TIME IN RANGE (כמה זמן אנחנו באותו טווח סוכר) לבין הפחתה של סיבוכי סוכרת. [11]

חשוב להבין שHBA1C אינו המדד היחיד ולמה חשוב להסתכל על דברים נוספים, כמו TIME IN RANGE, כדי באמת למנוע סיבוכי סוכרת. [12]                                                   

אצל חולים רבים נוצרת האשליה שהכל תקין ושהם יכולים להיות שאננים בגלל היפואים מרובים שמורידים את רמות הHBA1C ובכך בעצם, לא באמת פעלו לשינוי באורך החיים והפחתה בסיכוי לתמותה וסיבוכי סוכרת.

המציאות היא - שמרבית האנשים פשוט לא נמצאים מחוץ לאזור הסכנה.

אנחנו רוצים שתפנימו - הדרך היחידה לטפל בסוכרת היא שמירה על ערכי סוכר בטווח הנורמה. הדרך היחידה לעשות זאת? תזונה דלת פחמימות.


אבל בואו נתחיל לדבר בעובדות ותיווכחו בעצמכם מה אתם מסוגלים לעשות ברגע שישנה ההבנה שאנחנו הרופאים הכי טובים של עצמנו ותראו שאלו לא רק סיפורי מעשיות...


אולה פוזדניקוב:

תודה לאולה פוזדניקוב, שסיפקה לנו את ערכי הסוכר וממוצע המוגלובין מסוכרר לאורך 90 הימים האחרונים בעזרת גרף ממד סוכר רציף Dexcom

עמיחי חיות:

סטטיסטיקות של 90 יום מהאפליקציה +xDrip ותרשים עוגה של "זמן מטרה"
גרף ערכים ממוצעים ל90 יום
תודה לעמיחי חיות, שסיפק לנו את ערכי הסוכר וממוצע המוגלובין מסוכרר לאורך 90 הימים האחרונים בעזרת שימוש באפליקצייה +xDrip עם Blucon וחיבור לפריסטייל ליברה



קורל וויסברוד:

תודה לקורל וויסברוד על שיתוף גרף ההומוגלובין המסוכרר מחמש השנים האחרונות.


מיה קימל:

גרף יומי של 24 שעות הכולל ערך סוכר יומי ממוצע וגרף זמן בערך מטרה יומי.
תודה למיה קימל על שיתוף הנתונים היומיים וגרף ההומוגלובין המסוכרר בארבע השנים האחרונות.

אסף פלדמן:

תודה לאסף פלדמן על שיתוף ההומוגלובין המסוכרר בשנים האחרונות.

בגדול, התזונה הזאת מותאמת לכל אחד שרוצה לאזן את עצמו (סוכרתי/סוכרתית סוג1, סוכרת סוג 2) ולמנוע סיבוכי סוכרת.

זה מתאים גם כן להורים שיש להם ילדים עם סוכרת, שרוצים ללמוד להכיר את המחלה לעומקה כדי לעזור לילדיהם...

זה מתאים גם כן לנשים שרוצות להיכנס להריון או תוך כדי הריון וחוששות מסוכרת הריון ופגיעה במהלך הלידה..

זה מתאים גם לאנשים שהם בין לבין, "טרום סוכרת", שנמנעים מלאכול מתוק אבל עדיין לא הגיעו לערכי הסוכר הנכונים...

זה מתאים לאנשים מבוגרים, שתיפקודי הכליות שלהם למשל, לא כמו שהיו פעם ורוצים לשמור כי הרופא אמר שיש להם ערכי סוכר גבוהים יותר...

אומרים "לי זה לא יקרה", או, "מה אני כבר אוכל?"  או, "אני עושה ספורט" ... מראה על חוסר הבנה של מהי סוכרת, אבל בואו ניתן לנתונים קצת לדבר בשמנו...

תודה לAmerican Diabetes Association®

המסר שלנו? זה שזה לא רק לי או לך, זה נוגע לכולנו. כולנו מכירים מישהו שיש לו או שכנראה תהיה לו סוכרת והגיע הזמן שנעשה משהו לגבי זה, ניקח אחריות על העתיד שלנו ושל ילדינו, כי זו לא מחלה רק של יחידי סגולה, זה של כולנו.

קורל ווייסברוד...

"המהפך התזונתי שעשיתי באוקטובר 2014 שינה וטלטל לי את החיים בהמון תחומים. אני יכולה לחלק את החיים שלי ללפני ואחרי. עם זאת מצאתי שאלו דווקא הדברים הקטנים ביומיום שכאשר מצרפים אותם יחד מהווים את התמונה הגדולה ואת תחושת ההצלחה. והסוכרת הרבה פחות מפריעה ומרכזית בחיים שלי. דל פחמימות בשבילי זה:

למדוד סוכר 7 פעמים ביום כי ככה אני רגילה, אבל לראות תמיד תוצאה בטווח הנורמה.

זה ללכת לישון בצהריים עם סוכר 85 ולקום אחרי שעתיים וחצי עם סוכר 83 ולא עם היפו מטורף.

זה להרגיש שבעה עם 3 ארוחות ביום.

זה לא להרגיש את הרעב המטורף הזה והדחף לנשנוש. זה עוד המון דברים שהייתי רוצה שאחרים גם יחוו"

תודה לקורל ווייסברוד, שחלקה איתנו את ההצלחה והתחושות שלה בעקבות המעבר לדל פחמימה


מיה קימל...

"אני סוכרתית טייפ 1 כבר 32 שנה.

ב-2014 הגעתי לנקודת רוויה. על הנייר נחשבתי מאוזנת מאוד עם A1c מתחת ל-7, סביב ה-5.8-6.3 אבל במציאות התחילו להתפתח לי סיבוכי סוכרת, הייתי חולה המון, הרגשתי נורא רוב הזמן, השמנתי והתפתחה לי תנגודת אינסולין ככה שנאלצתי להזריק כמויות אדירות של אינסולין מצד אחד ומצד שני היה לי קשה יותר ויותר לאזן את רמות הסוכר. אפילו שהקפדתי לאכול בריא, תזונה על גבול הצמחונות עם הרבה ירקות ורק קמחים מלאים. הייתי רעבה כל הזמן ואכלתי כמויות גדולות. הרגשתי אבודה וחסרת שליטה. הרופאים רק אמרו לי שזה נורמלי ואין מה לעשות כי אני סוכרתית הרבה שנים.

ואז נפל האסימון. אינטואטיבית התחלתי להוריד פחמימות מהתזונה. ללא הדרכה או קריאת חומר בנושא, הורדתי גם פירות, עמילנים, סוכרים ופינוקים. התחלתי תהליך של ניסוי וטעיה עם המד סוכר. כל מה שהקפיץ לי רמות עף מהתפריט גם. השיפור היה אדיר. כששמעתי על ד״ר ברנשטיין, רכשתי את ספרו מיד ועם הקריאה הבנתי שאני כבר גם ככה איזה 85% שם. כאשר יישמתי את התזונה ואת העקרונות האחרים בספר במלואם, כולל ההמלצות שלו על אינסולין, הצלחתי להוריד את ה-A1c אפילו מתחת ל-5 ולהתמיד בכך.

מעולם בכל שנותי עם הסוכרת לא הרגשתי טוב כמו שאני מרגישה עכשיו. אפילו הצלחתי להפוך חלק מהסיבוכים שלי ולעצור את התקדמותם של הנותרים. אני מאמינה שקריאת הספר שלו ויישום השיטה ב-100% היו ההחלטה הכי טובה שקיבלתי בחיי ואני חושבת שזה ספר חובה לקריאה לכל סוכרתי."

תודה למיה קימל, שחלקה איתנו את ההצלחה והתחושות שלה בעקבות המעבר לדל פחמימה


אסף פלדמן...

"גיל 27 התפרצה אצלי סוכרת נעורים ביום בהיר אחד. בתור בוגר טרי של לימודי רפואה סינית, ובאופן כללי בתור מישהו שהבריאות חשובה לו, כבר מההתחלה ניסיתי לקחת את הבשורה הלא פשוטה בצורה חיובית ככל האפשר ולנסות לשמור על איזון טוב. שמרתי על המלצות הדיאטנית ועשיתי מה שאמרו לי.

שנתיים מהאבחון, ככל שירח הדבש התחיל להתפוגג , הניסיון לשמור על ערכי סוכר מאוזנים הפך להיות קשה יותר. למרות שהזרקתי ״נכון״, היה לי מאוד קשה לשמור על ערכים תקינים, והייתי מגיע הרבה פעמים לרכבת הרים של סוכרים גבוהים ונמוכים. הA1C שלי הגיע למעל 8% והרגשתי באופן כללי רע. לפני המעבר למשאבה שהומלץ על ידי הצוות הרפואי שטיפל בי, החלטתי לנסות בכל זאת קצת לקחת פיקוד , ולחקור יותר על גישות נוספות.

ככה נחשפתי לשיטת התזונה דלת הפחמימות ולד״ר ברנשטיין. באותם ימים, טרום עידן פייסבוק, המידע בנושא בעברית היה מועט ביותר, אבל מהמעט שקראתי באתרים מחו״ל נשמע לי מסקרן והזמנתי את הספר שלו.

מהרגע שהתחלתי לצלול לתוך הספר וליישם את המלצותיו, החיים שלי השתנו לחלוטין. למדתי דברים על הסוכרת שאף אחד לא לימד אותי עד אותה נקודה, ובתוך שבוע מיישום מוחלט של המלצות התזונה הערכים שלי התאזנו ונשמרו בממוצע כמעט של אדם ללא סוכרת. לאחר מספר חודשים של יישום התזונה, הA1C שלי ירד משמעותית ובתוך זמן לא רב ירד למתחת ל6% , הפחתתי את כמות האינסולין שאני מזריק ב40% בערך, ומקרי ההיפו כמעט נעלמו לחלוטין. ובנוסף, הרגשתי מעולה, מלא אנרגיה, עולם אחר מהתקופה בה הייתי לא מאוזן.

באותה תקופה גם הצוות הרפואי בארץ לא היה מודע לנושא, ולמרות זאת הרופא המטפל שלי תמך בתהליך בעיקר לאור התוצאות המעולות.

באופן טבעי הרגשתי צורך להפיץ את הבשורה. באותם ימים (שנת 2008) היו פורומים שונים שהוקדשו לסוכרת, ובכולם הנסיונות שלי לספר על התזונה נתקבלו בבוז, בביקורת ובבורות. הייתי מקדיש זמן רק לויכוחים עם סוכרתיים רבים שניסו להסביר לי שאין צורך לשמור על ערכים מאוזנים כאלו, ושבכלל התזונה קשה, מיותרת, מסוכנת וכו׳.

לא וויתרתי וביחד עם אשתי פתחתי בלוג שקראתי לו ״בלוג דל פחמימות״ , שבו שיתפתי את הסיפור שלי, והתחלתי לתרגם חלקים מהספר של ברנשטיין, אשתי שהיא נטורופתית במקצועה ואוהבת לבשל שיתפה גם מתכונים שונים המתאימים לתזונה וכו׳.

הבלוג לאט לאט התחיל לצבור פופולריות ועורר סקרנות, ויותר ויותר אנשים נחשפו לתזונה והחלו מיישמים אותה. לאחר שנתיים כשהגיע עידן הפייסבוק, פתחתי גם קבוצת פייסבוק בשם ״סיירת סוכרת״ שהובילה לחשיפה אף יותר משמעותית על התזונה ועל ד״ר ברנשטיין, התחלתי להרצות בהזדמנויות שונות, ולהמשיך לקדם את התזונה בבלוג.

כיום , אלפים בארץ נעזרים בתזונה דלת פחמימות לאיזון הסוכרת שלהם ורופאים ואנשי רפואה רבים תומכים בה וממליצים למטופלים שלהם. עבורי העובדה שעומדים לתרגם את הספר של ד״ר ברנשטיין לעברית מרגשת ביותר, מבחינתי זאת סגירת מעגל של ה-11 שנים האחרונות. אני ממליץ לכל סוכרתי לקחת חלק בפרוייקט!"

תודה לאסף פלדמן, שחלק איתנו את ההצלחה והתחושות שלו בעקבות המעבר לדל פחמימה

מספר תודות לעוזרים במלאכה...


סטודיו זאתיעל עזרתכם בעיצוב הגרפיקות לפרוייקט בכל שלביו כולל ייעוץ מקצועי


הוצאה לאור נוצה על ייעוץ מקצועי וסיוע לאורך כל הדרך, כולל רכישת הזכויות לתרגום והפקת הספר לשביעות רצוננו


basicfreeze 

על תרגום ועריכת הווידיאו של סרטוני ד"ר ברנשטיין והבאתם לקהל הרחב


לד"ר ברנשטיין

על שיתוף הפעולה הרב והנכונות לצעוד לעבר פרויקט חשוב שכזה


לד"ר דייקמן

על עזרתו בביצוע הראיון עם ד"ר ברנשטיין ועל סיוע רב בידע מקצועי


מנהלי הקבוצות השונות

על עזרתכם בשלבים השונים במהלך הקמת הקמפיין ופועלכם בזמנכם החופשי


תודה לכל מי שעזרו ושכחנו לציין את שמם, מודים אנו לכם מקרב לב שלקחתם חלק! 

האינסטגרם שלנו  

- לעידכונים ומידע מעניין


דרך חיים לכל סוכרתי - דף הפייסבוק של הקמפיין, שם נעדכן ונביא חומר רלוונטי בנושאי התקדמות הקמפיין ועוד הפתעות מעניינות


My Life, My Diabetesקבוצת הפייסבוק שלנו, שם אנחנו מעלה מתכונים ומידע רלוונטי מעניין לכל הנוגע לברנשטיין ודל פחמימה על בסיס יומי


תזונה קטוגנית - קבוצה שעוסקת בתזונה קטוגנית (עשירה בחלבון ובשומן), לכל המתעניינים ורוצה להעמיק בנושא הדל-פחמימה


Olchef.comהבלוג של אולה, שם תוכלו למצוא מתכונים דלי-פחמימה מכל הסוגים


סיירת סוכרת - קבוצה שתומכת בדל פחמימה ע"פ עקרונות ברנשטיין, מעניקה מידע מעמיק ומשמשת פלטפורמת תמיכה לכל מי שרוצה לדעת או לשאול משהו בנושא


TYPEONEGRIT - קבוצה מארה"ב, של אנשים שקראו את ספרו של ד"ר ברנשטיין ועוקבים אחרי עקרונותיו באופן קפדני ומתמקדים גם כן בעיקר בילדים


CARBFREE.co.il - הבלוג של אסף והגר פלדמן, הדוגל בתזונה דלת פחמימות לסוכרתיים ומספק מידע שימושי וחיוני


רותי פינק - שלום עם האוכל, הגוף והלב

- האתר של רותי פינק, דיאטנית התומכת בטיפול בסוכרת בתזונה דלת פחמימות


רשימת קישורים למחקרים המצויינים בקמפיין:

[1]

ההמלצה המסורתית לטיפול בסוכרת T1D היא 45%-65% מכלל הקלוריות שיגיעו מפחמימות

[2]

ההמלצה המסורתית בסוכרת T1D היא לספור פחמימות

[3]

ההמלצה המסורתית היא להישאר בטווח HBA1C בין 5.5% - 6.4%

[4]

דרך יעילה, פשוטה ומוכחת להפחתת אירועי היפו

[5]

איכות חיים גבוהה ללא סיבוכי סוכרת

[6]

סוכרת הריון ודל פחמימה

[7]

צפי מספר החולים לשנת 2030

[8]

הסוכרת כסיבה לאי ספיקת הכליות הסופנית

[9]הטווח שבו הסיכוי הכי נמוך להתפחות סיבוכי סוכרת

[10]

טווחי היעד של ארגון הסוכרת האמריקאי וכמה מהם נשמרו ע"י חולי סוכרת בממוצע

[11]

נתונים ומידע מעמיק על חשיבות ההתייחסות לזמן מטרה באיזון הסוכרת

[12] 

מאגר מידע ונתונים על זמן במטרה