רובין פוד- בית אוכל חברתי
הפרויקט של
Robin Food רובּין פוּד‎
אנחנו פותחים בית אוכל מהפכני, עם מנות מעולות ממזון מוצל - כשכל אחד יכול לשלם כרצונו! אוכל טוב לגוף, לנשמה ולארנק - בלב שוק תלפיות בחיפה.
110%
131,791
מתוך 120,000
0
נותרו
775
תומכים
הכל או כלום.הפרויקט ימומן רק אם יגיע ליעד הגיוס עד ל- 06/04/2018

אנחנו פותחים בית אוכל מהפכני, עם מנות מעולות ממזון מוצל - כשכל אחד יכול לשלם כרצונו!
הצטרפו אלינו ויחד נקים את הבית של רובין פוד!

אוכל טוב לגוף, לנשמה ולארנק - בלב שוק תלפיות בחיפה.

(אם עוד לא צפיתם בסרטון - זה הזמן!)

מה הקטע של בזבוז מזון?

יותר משליש מהמזון בעולם מתבזבז! קחו רגע לעכל את זה.

כיום מיוצר מספיק מזון להאכיל כל אדם על הפלנטה -  ועדיין רבים חיים באי בטחון תזונתי.

זה קורה ממגוון סיבות, בכל שלב - מהחקלאי ועד לצלחת שלכם.

יש המון דרכים לצמצם את התופעה - אבל אנחנו בצוות רובין פוד הבנו שהשינוי מתחיל מציבור שאכפת לו, ושכל אחד יכול להיות מעורב.

באנו לשנות - בצורה טעימה וכיפית!

אנחנו בעמותת רובין פוד מגיעים לחקלאים, שווקים ומרכולים, ומצילים ירקות, פירות ומוצרי גלם אחרים, טובים לחלוטין לשימוש, מבזבוז שווא.

יחד עם השף היצירתי שלנו וצוות של מתנדבים מסורים, אנחנו הופכים את חומרי הגלם המשתנים לארוחות נפלאות לציבור הרחב - באופן שממחיש את בעיית הבזבוז בדרך הכי נגישה וחיובית.

כמה משלמים על ארוחה אצלנו?

כל סועד יכול לשלם כרצונו וכיכולתו! טעים לכם? אפשר לפרגן. ניתן גם לשלם בזמן ובכישורים, ולעזור בפעילות!

הכל התחיל לפני שנתיים - באירוע אחד בשכונת הדר בחיפה. רצינו לבדוק אם הסיפור של בזבוז מזון נוגע בלב הציבור, ואם יש ביקוש לסעודה חברתית כזו.

ההתלהבות, הפרגון והרעב לעוד הניעו אותנו להמשיך ולהרחיב את העשייה.

מאז הקמנו עמותה והרמנו מיני-פסטיבלים, הרצאות ברחבי הארץ, פעילויות בבתי ספר, קייטרינג עם הסברה, תחרויות בישול לקבוצות, דוכני שיתוף אוכל ועוד - הכל סביב החוויה של שימוש בקיים. תוך כדי כל זה החלום הגדול נרקם לו - הקמת בית אמיתי לתנועה שלנו.


בינתיים, הצלנו מעל 5 טונות של מזון והגענו למעל 6000 אנשים ברחבי הארץ שאכלו, האזינו, או לקחו חלק בפעילות.

אז מה קורה עכשיו?

החלום שלנו בדרך להגשמה - פתיחת בית האוכל הראשון בארץ המבוסס כולו על הצלת מזון! בו יהיה תפריט משתנה בהתאם לתוצרים הזמינים - והכי חשוב, כל אחד יוכל לשלם כרצונו.

בית האוכל ישמש כבית לפעילות שלנו עבור הציבור הרחב. יתקיימו במרחב הופעות, הרצאות, סדנאות, תערוכות ועוד - הכל סביב קהילה, קיימות, אקטיביזם ויצירת עולם טוב יותר.

בבית האוכל, חוץ מליהנות מאוכל טעים ואוירה טובה, כל אחד יוכל לקבל ידע וכלים לחיים פחות בזבזנים ויותר מקיימים - ויחד נבנה תנועה ציבורית שתדרוש שינוי מערכתי בקרב מקבלי ההחלטות בממשלה ובתעשייה, ותפעל לפתרון הבעיה מהשורש.

המקום גם ישרת כנקודת זינוק שלנו אל כל קצוות הארץ - משם נגיע לכל מקום עם דוכנים, הרצאות, קייטרינג ופעילויות חינוכיות.

יש לציין שלצד התפריט המשתנה, יהיו מספר מוצרים שנגיש באופן קבוע ובמחיר קבוע (אך חברתי) - כולל קפה, משקאות ומוצרי מדף :)


דרך הפעילות שלנו והמקום העתידי - אנחנו מראים לציבור ששימוש בקיים הוא לא פשרה - אלא שדרוג!

מי אנחנו בכלל?

רובין פוד מורכב מכל מי שלוקח בו חלק.

אבל תכל'ס - ייסדו אותו 3 יזמים:

  • קובי קרולה - שף ומסעדן ותיק וחריף. הוא הקפטן במטבח - כל מה שמביאים לו הוא הופך למנות מטריפות. הוא גם מורה לג'ודו!

  • נועה קוזק - צלמת ואשת טעם, הניעה את האירוע הראשון והשאר היסטוריה.

  • שי רילוב - אקטיביסט, מעצב גרפי ואיש קיימות עם קוץ איפה שנהוג לשבת. איש ההסברה הראשי וג'אגלר תמידי של משימות.

אבל זה ממש לא הכל!

מעל מאה מתנדבים נפלאים סייעו לפעילות שלנו להצליח, והשתתפו בהצלות, בישולים, הפקה, הסברה, לוגיסטיקה, ופיתוח החזון המשותף של רובין פוד.


התכנית! וכיצד תוכלו לקחת חלק

מצאנו מקום מושלם לפתוח בו את הבית שלנו, באזור שוק תלפיות בחיפה.

כעת אנחנו מוכנים לקחת את הפרויקט לשלב הבא - כבר החלנו בשיפוץ המקום, כדי לפתוח במהרה את בית האוכל.

תכניות נוספות לשנה הקרובה הן בניית צוות מקצועי, הטמעת תכניות חינוך, יצירת רשת הצלת מזון יעילה והרמת אירועים רבים שיפיצו את המסר שלנו הלאה.

אתם יכולים לגרום לחזון הזה להתממש!

בחרו בקמפיין ההדסטארט תשורה שמלהיבה אתכם, תמכו בנו וקחו חלק. אנחנו מבטיחים לעדכן את קהילת התומכים שלנו לאורך כל הדרך - על התקדמות הפעילות והקמפיין.


תודה רבה!

יחד נוכל להצליח בגדול!

נשמח לשמוע מכם - מוזמנים לשלוח פרגון, רעיונות ושאלות.

תוכלו למצוא אותנו בפייסבוק ובאתר החדש שלנו!