100 מתכוני חגים ומועדים
הפרויקט של
אורה קורן
אני מזמינה אתכם להצטרף אלי בהוצאת ספר מתכונים לחגי ישראל ולשבת, כולל הצעות לתפריטי חג, לפי מתכונים מבית אמא ואבא ומתכוני עולם קלאסים.
101%
65,395
מתוך 65,000
0
נותרו
89
תומכים
הכל או כלום.הפרויקט ימומן רק אם יגיע ליעד הגיוס עד ל- 01/04/2018

אני מזמינה אתכם להשתתף בהוצאת ספר מתכונים נפלא, שאני מאמינה  שיוכל לשמש היטב כל מי שמתכנן להכין ארוחת חג, או שבת, או סתם

לארח מסביב לשולחן משפחה וחברים.


אני אורה קורן, ויש לי שני בלוגים של אוכל. דובדבנים שמתארח באתר קבוצת "הארץ" ובננה ספליט, הותיק יותר. במלאת חמש שנים לבננה ספליט ולאחר פרסום של מעל 500 מתכונים הרגשתי שחסר לי ספר שירכז את המיטב ויביא  תפריטי חג ערוכים ומוכנים. כאלה שמשלבים  מתכונים ברוח המסורת אבל עם תוספת של  מנות מעודכנות.


הספר נמצא בשלב הכנת הצילומים לדפוס והוא ייצא לאור בסטימצקי, שאהבו מאוד את הרעיון וחלקו לספר שבחים רבים.

מה יהיה בספר? כשמו (הזמני בינתיים), הוא יתמקד במתכונם לארוחות חג, מראש השנה ועד  שבועות, כדוגמת גפילטע פיש עם פרוסת גזר מעל, כבד קצוץ שכל אחד רוצה להשאיר את הקערה שלו צמודה אליו, חריימה טובל ברוטב אדום לצד חלה תוצרת בית. וגם פריקאסה בשלל מליות, מרק עוף עם קניידלעך או קרפלעך לצד עוגת דבש חגיגית, עוגיות תמרים ממכרות, סופגניות שימלאו את הבית בריחן, אזני המן ועוגות פרג עם שוקולד ותותים, פנקייקים ועוגות כשרים לפסח, פאי שוקולד סתם כי הוא משגע, בלינצ'ס ועוגות גבינה
לצד אלה יהיו  מתכוני עולם אהובים כדוגמת לזניה, פרוז'לדה, צ'ורוס, מרק 
ירקות רוסי, קרם ברולה, טירמיסו, פבלובה וקרם קרמל. 

המתכונים יהיו מסודרים גם לפי מנות (ראשונות, ביניים, עיקריות וקינוחים) וגם כחלק מהצעות לתפריטים מלאים מוכנים מראש לכל ארוחת חג לפי מה שמאפיין אותה, מהמנה הראשונה  ועד לקינוח.

לדוגמה: בתפריט לארוחת ליל הסדר יהיו, בין השאר, גפילטע פיש, כבד קצוץ, מרק עם קניידלעך, עוף ביין ותבלינים, ביף סטרוגנוף, פלפלים ממולאים (לצמחונים) סלט שורשים ופבלובה חגיגית או עוגת שוקולד.

הספר יכלול 100 מתכונים נבחרים שיבטיחו, שכל ארוחה תהיה הנאה צרופה. כמובן שאפשר יהיה לגוון ולהחליף בין המנות בתפריטים.  

המתכונים מבוססים על ארוחות בבית הורי, יפה ויוסף. כל ארוחת חג אצלם היתה חגיגה מתמשכת. אני זוכרת היטב איך שנים לאחר לכתם, הכנתי באחד מימי החנוכה בצק לסופגניות, ופתאום עלה ממנו הריח המוכר של סופגניות הילדות שלי. צביטה של אושר בלב. אולי זה יקרה גם לכם עם המתכונים שמחזירים לילדות.

בנוסף, במתכונים משולבים טיפים והדרכות, שיהפכו אתכם לשפים של הבית (אם אתם עוד לא שם).


אז, לחצו על הלינק והצטרפו אלי למסע הזה. יחד נבטיח שיהיה

סיפור הצלחה. וגם נראה לי שהכנתי תמורות מוצלחות וטעימות

להמשך הדרך. בואו איתי, יהיה כיף.

לטעימה ראשונה מהספר מצורפים כמה צילומי מתכונים שאני אוהבת במיוחד.