מפה ושם באירופה
הפרויקט של
יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב
אוכל, טיולים, מתכונים וכל טוב מעשרות טיולים באירופה. כולל סיפורים צילומים ועשרות מתכונים, ממקומות שונים באירופה בעיקר מאיטליה, גרמניה וצרפת.
103%
18,450
מתוך 18,000
0
נותרו
93
תומכים
הכל או כלום.הפרויקט ימומן רק אם יגיע ליעד הגיוס עד ל- 18/05/2017

מפה ושם באירופה

ספר שכולו חוויות - סיפורים, כתבות, נופים ומתכונים, ביחד אתכם נוכל להוציא אותו לאור בעתיד הקרוב

מקומות נפלאים שבהם ביקרתי, סעודות מיוחדות שסעדתי, עשרות רבות של מתכונים שאספתי וצילומים שונים של טיולים באירופה ומעל לכל - אהבה בלתי מסוייגת לאיטליה, הביאו לכתיבת הספר הזה המכיל סיפורים שונים על אודות טיולים באירופה, ההופכים את 200 עמודי הספר לחווייה אמיתית.

בין עשרות הכתבות בספר תמצאו גם סיפורים על טיולים במקומות פחות ידועים באיטליה כמו אומבריה, מפרץ אמאלפי, סיציליה ופוליה, תטיילו באלזס שבצרפת וביער השחור שבגרמניה, ותלמדו כל שאפשר לדעת על נקניקיות וגבינות איטלקיות ועל פסטות, קינוחים ועוד ועוד.

הספר מוכן לדפוס ומכיל כ-200 עמודים מתוכם כ-90 מתכונים וצילומי צבע רבים.

לפניכם קטע מתוך אחת הכתבות בספר:

....אנו שמים פעמינו לטרסטוורה. מתחיל להחשיך והרחובות הצרים מוארים בפנסים צבעוניים. מכל צד מסעדות ובארים. פה ושם עומדים רוכלים, המציעים כל מיני מזכרות לתיירים, מקלות קטורת, חולצות טי עם הדפסי אתרים ברומא ופסלוני פלסטיק זוועתיים. בפתחי המסעדות עומדים המלצרים ומנסים למשוך סועדים אל מסעדותיהם דווקא...

....אני נכנס לפתח אחת המסעדות ומרחרח. בדיוק לטעמי. בהמשך, אני מגלה שלא טעיתי בבחירה. הפעם נאכל ארוחה איטלקית טיפוסית ואני מקפיד לעשות זאת לפי כל הכללים. כמנה ראשונה אני מזמין אנטיפסטי מן הוויטרינה שבתוך המסעדה – ירקות עבורי, פירות ים עבור בת זוגי. אין כאן הפתעות מיוחדות אבל הכול עשוי ומתובל בדיוק בכמויות הנכונות. המלצר זריז להפליא. הוא מבקש לדעת מה נרצה בהמשך ואני דוחה אותו עד לסיום האנטיפסטי. איננו ממהרים ואני רוצה לעשות זאת כראוי. כמו שאוכלים באיטליה. אנחנו מזמינים מנות פסטה, לזניה לטניצ'קה ופפרדלה א-לה גרנד דוקה עבורי....

....בתפריט המסעדה לא מופיע רוטב כזה והמלצר מציע לבדוק במטבח. הוא חוזר עם השף שמבקש לדעת באיזה רוטב מדובר.  אני מנסה להסביר לו והוא מציע לי לגשת למטבח ולהסביר שם בדיוק מה אני רוצה. אני מסכים. משאיר את יקירתי בידיו של הבעלים ויורד למטבח......

...אני מקבל סינר וכובע טבחים - לו רק יכולתי למצוא מישהושיצלם אותי – ומציעים לי להכין את הרוטב בעצמי. נראה לי שהם מנסים להתבדח על חשבוני. אם כבר הגעתי עד כאן, בבקשה. אני מבקש מאחד מהם לבשל עבורי פפרדלה, 'אל-דנטה' כמובן. במחבת גדולה אני שם מעט שמן זית ומוסיף לו שתי שיני שום. כאשר השום מתחיל להשחים אני מוציא את שיני השום וזורק אותן. כעת אני מחליש את האש ומוסיף למחבת פרוסות פנצ'טנה עם שומן, חצי דקה מאוחר יותר אני שופך פנימה כוס שמנת מתוקה, מביא לרתיחה ומוסיף שתי כפות קוניאק וכף אחת עגבניות מרוסקות. מעט מלח וזהו. עכשיו אני מוסיף את הפפרדלה המבושלת למחבת, מקפיץ פעמיים ומעביר לצלחות....

....השף, מכניס מזלג, מסובב אותו ושולף לעצמו לטעימה. שקט מוחלט משתרר במטבח. הוא טועם, לוקח את המזלג וטועם פעם נוספת, מלקק את שפתיו ומזמין את כולם להצטרף. זהו סימן שיש על מה לדבר. אני זוכה במחיאות כפיים סוערות ובליווי של כל הטבחים אל השולחן שלנו, עם המנה המוכנה. קרוב לוודאי שבפעם הבאה זה כבר יופיע אצלם בתפריט....