כל הפרויקטים
סודות עין כרם
הפרויקט של
עתליה, מיכל ופנינה
היו השותפים שלנו לספר שאנחנו כותבות על עין כרם. סיפורים מרתקים, קולינריה משובחת וצילומים מרהיבים. עזרו לנו להפוך אותו לאתר מורשת עולמי.
105%
84,233
מתוך 80,000
0
נותרו
443
תומכים
הכל או כלום.הפרויקט ימומן רק אם יגיע ליעד הגיוס עד ל- 23/02/2017


היו השותפים שלנו להוצאת הספר הנהדר שאנחנו כותבות על עין כרם. המתכונים שהאורחים שלי הכי אוהבים, עם הסיפורים הסוחפים של אמא שלי, פנינה עין מור, שהיא מספרת סיפורים מרגשת, ועם הצילומים המרהיבים של מיכל פתאל שהיא גם חברה וגם צלמת בינלאומית. העשייה שלנו היא בהשראת הכפר העתיק עין כרם, שאנחנו מקוות שיוכרז כאתר מורשת עולמי, בקרוב. התמיכה שלכם תהפוך את החלום למציאות.

אני עתליה עין מור, שפית שיוצרת ופועלת בארץ ובעולם. עין כרם היא מקור ההשראה שלי. 

אני מזמינה אתכם לרכוש את התשורות "השוות" שהכנו עבורכם, ובכך לאפשר את הוצאת הספר המרגש, היפה והטעים שיצרתי עם שותפותי המוכשרות פנינה עין מור ומיכל פתאל.

אחרי שנים של עבודה במטבחים שונים ומגוונים, ומסעות קולינריים עשירים ברחבי העולם, הרגשתי שאני משתוקקת לחלוק את הידע שלי איתכם. הספר ישלב מתכונים של מטבח עילי ומטבח אתני של הבשלנים והאופים המקומיים. מלבד המתכונים שלי תזכו לקבל מתכונים מנצחים לקובנה הכי טובה, לגבינת העיזים המקומית, למרציפן המשובח, ולשוקולד בעבודת יד. הספר יתאים לכולם, לצמחונים ולקרניבורים,לשומרי כשרות, לאוהבי אוכל, לשוחרי תרבות וטיולים ולכל מי שאוהב את החיים. ממש כמונו.

 אני אמנם רק בת 30, אך מזה 21 שנים מבשלת ואופה בתשוקה יוקדת. אני מארחת בביתי שבעין כרם היפה מזה שש שנים ארוחות שף וסדנאות לאורחים מהארץ ומחוצה לה. אני מוזמנת לבשל בחו"ל על ידי מי שחושק בטעמים המיוחדים שאני מביאה איתי. הרצאתי בחוג למנהל עסקים בבוסטון על העסק הייחודי שלי, וכתבתי כתבות רבות למגזינים קולינריים בארץ ובעולם.

שילבתי בספר את הסיפורים המרתקים של "מלכת עין כרם", אמא שלי האהובה, פנינה עין מור. היא מורת דרך ידועה, אך בעיקר מספרת סיפורים מחוננת. מאות אלפים כבר בכו, צחקו והתרגשו מהסיפורים ועכשיו היא תיבלה את המתכונים בסיפורים שאיתם תוכלו לטייל בכפר. אולי כבר טיילתם איתה או שמעתם אותה ברדיו וצפיתם בה בטלוויזיה. היא כתבה 2 פרקים לספר "ירושלים- סיפור אהבה" ועשרות כתבות על ירושלים ועין כרם. היא זו שפתחה את עין כרם לתיירות ישראלית ויזמה תיירות מרתקת במקום, בעשרים השנים האחרונות. וזו שלאורך שנים רבות הובילה את המאבק העיקש לשימורו של הכפר העתיק ומהלכים נוספים פורצי דרך.

מתכונים וסיפורים זקוקים גם לתמונות נהדרות וכך חברה אלינו מיכל פתאל, צלמת עיתונות, פורטרטים ומגזינים אשר מתעדת את החברה הישראלית, מציגה בתערוכות צילום רבות וצילומיה מתפרסמים בעיתונים ובמגזינים בישראל ובעולם. גם היא גרה בעין כרם, וכמונו שבוייה ביופייה.

פנינה עין מור-המספרת המרתקת ,מיכל -צלמת משכמה ומעלה

נולדתי וגדלתי בכפר יחיד במינו, עין כרם. אין כמותו בעולם והוא עתיד להיות אתר מורשת עולמי, בזכות היותו מקור השראה לתרבות ואמנות ובזכות שימור הטבע והחקלאות שבו. ייחודו התרבותי בא לידי ביטוי בשילוב של עדות ודתות שונות המתקיימות, זה לצד זה. הכפר מהווה עבורי מקור השראה אדיר.

הכנו לכם מתנות משובחות. נשמח שתיקנו ספרים, ארוחות, סדנאות בישול, סדנאות צילום וטיולים ובכך תתמכו בהוצאת הספר לאור.

הספר מתוכנן לצאת לאור לקראת ראש השנה 2017. תמיכתכם היא משענת אמיתית להגשמת החלום הזה. 

הוא יהיה מתנה נהדרת לחגי תשרי, לעובדים, למשפחה ולאהובים ובעיקר לעצמכם. תוכלו לבשל ולטייל איתו ותוכלו להניח רגליים למעלה, בסלון ולהנות מהצילומים והסיפורים.

אל תהססו לרגע. בחרנו בהוצאת הספרים המדוברת לאנצ'בוקס, שזכתה בפרסים בינלאומיים וניתן לסמוך שתחת ידיהם המנוסות ייצא ספר שכדאי שיהיה בכל בית. אנשי ההוצאה התלהבו מהספר כבר מהרגע הראשון שנפגשנו איתם.

עלינו אתם יכולים לסמוך מאוד; אנחנו מקצועיות, מלאות באהבה לאנשים ולעיסוק שלנו שאמנם הוא הפרנסה שלנו, אבל לפני הכל הוא התחביב שלנו. 

הכסף שאנחנו מגייסות הולך ישירות להוצאה לאור, חברת לאנץ' בוקס, וישמש לעריכה, להגהה ולדפוס. הוצאת ספר אוכל יקרה יותר מספרים אחרים. את העבודה שלנו על הספר, אנחנו עושות כבר חודשים רבים באהבה גדולה, וללא כל תשלום עליה. עלות הוצאת הספר הינה 158,000 ש"ח ואת רובה לווינו מהבנק. 


אחד מהקישים הנפלאים שמוגשים בבראנץ המיתולוגי של עתליה.


ריבת התותים המנצחת עם התיבול הנכון והבישול האיטי.


כתף טלה עם ירקות שורש שמוגש לאחר 7 שעות טובות בתנור-מנה נימוחה ומענגת.




רק רצינו לעדכן אתכם
שבשביל חוויה באמת מושלמת, עדיף לגלוש דרך דפדפן כרום, בואו לראות בעצמכם.