כל הפרויקטים
ספר הכרובית של עֹז תלם
הפרויקט של
עז תלם
ספר הכרובית הוא ספר הבישול הראשון פרי עטו של עֹז תלם, בעל אתר האוכל The Kitchen Coach
107%
150,190
מתוך 140,000
0
נותרו
754
תומכים
הכל או כלום.הפרויקט ימומן רק אם יגיע ליעד הגיוס עד ל- 24/01/2017

הצלחה!!!! :))) ספר הכרובית יוצא לדרך! תודה ענקית לכולכם על התמיכה, הפרגון והאמונה בי ובירק האהוב

קצת עלי

אני עֹז תלם, ואני חי ונושם אוכל. בשלוש השנים האחרונות אני מנהל את בלוג האוכל הפופולרי The Kitchen Coach, ובו אני משתף במתכונים ביתיים, טעימים וקלים להכנה. אני קם כל בוקר עם מטרה אחת: לגרום לכמה שיותר אנשים לבשל, ואני מאמין שכשמבינים מה עושים במטבח, הרבה יותר קל להצליח.

המתכונים שלי כוללים לא רק מצרכים ואופן הכנה, אלא גם את ההיסטוריה, הרקע, ההשפעות וההיגיון המדעי מאחורי האוכל שאנחנו אוכלים מדי יום. קוראת אחת כתבה לי פעם שאני כמו מדריך טיולים, רק לאוכל. 

סטייק כרובית עם סלסה ירוקה. צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק


על הפרויקט

בשנים שבהן אני כותב ויוצר תכנים פיתחתי דרך מיוחדת להסתכל ולהסביר על אוכל. לשמחתי הרבה, מאז שהקמתי את הבלוג הוא צבר קהל קוראים אדוק, ונכנסו אליו כבר למעלה ממיליון מבקרים. 

החלום הגדול שלי הוא ליצור סדרת ספרי בישול, שתיכנס לעומקם של חומרי הגלם, ותראה כמה קל וכיף ליצור מנות משביעות וטעימות בבית.

כאן אתם נכנסים לתמונה - כדי ליצור את הספר הראשון בסדרה, אני מזמין אתכם לקחת חלק ולקנות כבר עכשיו עותק במחיר מיוחד, ועוד תשורות מעניינות ושוות במיוחד, שבעזרתן אוכל להפוך את החלום למציאות.

פסטה ברוטב אלפרדו כרובית. צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק

   

למה כרובית?

הוד מעלתה הכרובית היא ירק יקר לליבי (וקיבתי). מעבר לעובדה שהיא זמינה לאורך השנה, נגישה וקלה להכנה בבית, היא בריאה, מזינה ובעיקר רבגונית. יש כל כך הרבה מנות שאפשר להכין ממנה, ורק דרך ספר, המוקדש רק לה, אוכל להראות את כל היופי שטמון בה.

האם אפשר לכתוב ספר שלם על כרובית?

ברור שכן! ככל שאני והכרובית מבלים יותר זמן ביחד, אני מגלה את יכולותיה המופלאות לספוג טעמים שונים ולתת את הטעם הייחודי שלה לכל מנה אליה היא מצטרפת. היא יכולה להיות שחקנית ראשית בקלות, אבל גם אינה שתלטנית, ויודעת לעבוד מצוין בשילוב עם חומרי גלם אחרים.

כרובית גורמת לי לחייך :) צילום: לירון ברקן


מה יהיה בספר?

הספר יכיל עשרות מתכונים ביתיים, שנוסו המון פעמים, ויציגו את המגוון והעושר שיכולים לצאת מכרובית אחת. בנוסף למתכונים תמצאו הסבר על הכרובית והתכונות שהופכות אותה למיוחדת, הזנים הקיימים היום בשוק, טיפים לבחירה ואחסון (כולל ניצול כל חלקיה והיעזרות במקפיא לשמירה לטווח ארוך) ועוד.

המתכונים בספר יחולקו על פי קטגוריות: מרקים, סלטים, מנות מהמזרח הרחוק, תבשילים ועוד, עם המון מנות צמחוניות, טבעוניות ונטולות גלוטן. חלקן קלאסיקות מהעולם, חלקן המצאות ופיתוחים שלי. מעל הכל, הספר יציג את הטכניקות בעזרתן הכרובית הופכת מירק צנוע למעדן מלכים. 

הספר יכיל המון תמונות של שלבי הכנה ;) צילום: אסף אמברם

 

למה מימון המונים?

בעזרת מימון המונים אני יכול ליצור את ספר החלומות שלי - לעבוד עם האנשים שיעזרו לי להוציא את המקסימום, ולהביא לכם יצירת תוכן שתעבוד לצדכם לאורך הבישולים.

במימון ההמונים אתם, הקוראים שמלווים אותי לאורך השנים, הופכים לחלק מהסיפור, ויכולים לרכוש את הספר במחיר מיוחד לפני שהוא יוצא לאוויר העולם.

כרובית בלימון. צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק


לפני שאתם שואלים:

  • הספר כשר 
  • יותר ממחצית מהספר טבעונית לגמרי וחלק ניכר מהמתכונים האחרים ניתן 'לטבען' בקלות על ידי שינוי קל במרכיבים שכמובן יוסבר.
  • הספר ידידותי מאוד לצמחונים, פליאו ורגישים לגלוטן
  • אם יש תשורה שהייתם רוצים לקנות ולא מופיעה ברשימה (למשל, 50 ספרים =]), רק תגידו
  • הספר יצא לאור רק בזכות גיוס מוצלח!  



חברי הצוות: 

עורכת הספר: רחלי קרוט

עיצוב הספר: דן קופמן

צלם: אסף אמברם

סטיילינג: נועה קנריק

צילום ועריכת וידאו: אלי שרם

תודה מיוחדת: אמא :)