מזקקת וויסקי בירושלים
הפרויקט של
דוד ציבל
בשיתוף
בנק פועלים - למען הקהילה
מזקקת וויסקי הירושלמית הראשונה נפתחת בקרוב - כל אוהבי הוויסקי וירושלים מוזמנים להיות חלק מהסיפור המדהים הזה.
122%
60,760
מתוך 50,000
0
נותרו
190
תומכים
הכל או כלום.הפרויקט ימומן רק אם יגיע ליעד הגיוס עד ל- 28/02/2018

הצטרפו אלינו להקמת המזקקה הירושלמית הראשונה. ביחד אתכם נוכל לזקק את הוויסקי הירושלמי הראשון. בואו וקחו חלק בחלום שלנו...

 מי אנחנו?

שלום! אני לייזר ברמן. גיליתי את עולם הזיקוק והוויסקי כאשר התגוררתי בסקוטלנד, למדתי לנגן בחמת חלילים ולדבר בשפה הגאלית. 

לאחר שעליתי לארץ ושירתתי כקצין בחטיבת גבעתי, התחלתי לפתח את חלומי להקמת מזקקת וויסקי בארץ ישראל.


שלום! אני דוד ציבל, עליתי לארץ מקנדה ב-2014 עם אישתי ושלושה מששת הילדים שלנו והגשמתי חלום להקים מזקקה ברמת הגולן. 

הוויסקי ושאר המשקאות החריפים שאנו מייצרים כבר זכו לשבחים בארץ ובעולם.

החלום:

חלומנו הוא לייצר וויסקי ישראלי משובח, שיהיה הוויסקי הראשון אי פעם המזוקק בבירת ישראל והעם היהודי - ירושלים.

שקדנו יחד על החזון - הקמת מזקקה בלב ירושלים, בעלת יכולת ייצור של 150,000 ליטר בשנה ויכולת מילוי שנתית של 400 חביות וויסקי.

בנוסף, פתיחת מרכז מבקרים שיאפשר סיורים במזקקה וכמובן טעימות, לאלפי מבקרים ישראלים ותיירים.

עשיית וויסקי מדגן לבקבוק:

עשיית הוויסקי הירושלמי שלנו מתחילה עם לתת (מאלט) שעורה. שעורה שהונבטה ויובשה מעל אש כבול. תהליך זה נותן לוויסקי העתידי טעם מעושן, אדמתי ויחודי.

הכנה: השעורה המעושנת נטחנת כהכנה לתהליך הבישול.

בישול: הלתת הטחונה מעורבבת עם מים ומתבשלת בחום נמוך של 65 מעלות. בחום זה, מופעלים אנזימים שנימצאים במאלט באופן טבעי. האנזימים הופכים את העמילן שבמאלט לסוכרים. לאחר הבישול, אנו מפרידים את הנוזל מהשאריות ומקררים אותו ל20 מעלות. 

תסיסה: השלב הבא הוא הוספת שמרים שיהפכו את הסוכרים לאלכוהול ופחמן דו-חמצני. לאחר כ-48 שעות יש לנו "בירה" לזיקוק בחוזק של 8% אלכוהול (Wash).

זיקוק: נעביר את הבירה לזיקוק ראשון בדוד נחושת. בגלל שנקודת הרתיחה של אלכוהול נמוכה משל מים, נוכל לתפוס את האדים היוצאים ולעבות אותם לנוזל. אחרי שנפריד את האלכוהול מהמים, תהיה לנו כמות קטנה יותר אך בחוזק גבוה יותר. כ-25% אלכוהול. את הנוזל הזה (שנקרא Low Wines) נזקק בשנית. את תוצרי הזיקוק השני נחלק ל3 חלקים: הראש - רעלים כמו מתנול ואצטון - חלק זה יופרד. הלב - החלק הטוב שיכנס לחבית או לבקבוק. והזנב - מכיל טעמים חזקים מדי או לא נעימים, הרבה שומנים - חלק זה ממוחזר ומתווסף לזיקוק הבא.

יישון: את חלק הלב נדלל ל-63% ונכניס לחבית ליישון של לפחות שלוש שנים שיגדל להיות הוויסקי שלנו. 

ביקבוק: אחרי לפחות שלוש שנים, נדלל חלק מהוויסקי ל-46% ונבקבק אותו ללא תוספות צבע וללא סינון בקירור, את היתר נבקבק בחוזק חבית, כפי שיצא לאחר היישון.


בואו תהיו שותפים!

אנו מזמינים אתכם להיות שותפים, להיות חלק מההיסטוריה, להיות חלק במזקקה הראשונה בירושלים. רק בזכות גיוס מוצלח ובזכות תמיכתכם נוכל להתחיל בייצור - אתם מוזמנים לבחור תשורה ולתמוך בפרויקט, וביחד נגשים את החלום.

תודה על השותפות שלכם! 

לחיים!