פנדה -שוקולד 'חלב' טבעוני
הפרויקט של
שוקולד פנדה
אחרי שנתיים של פיתוח הגענו לשוקולד 'חלב' ושוקולד לבן טבעוני איכותי, בדיוק כמו המקור. עכשיו אנחנו רוצים את עזרתכם להפוך אותו לזמין לכולם!
689%
206,791
מתוך 30,000
0
נותרו
2394
תומכים
הכל או כלום.הפרויקט ימומן רק אם יגיע ליעד הגיוס עד ל- 25/07/2015

אנחנו דניאל ואליה ואנחנו אוהבים שוקולד!

 

טעם טהור

 

הקמפיין שלנו נגמר בהצלחה מסחררת, עם 207 אלף שקל שגוייסו מ-2394 אנשים שונים - יותר מ-690% מהיעד המקורי שהצבנו לעצמנו.

עכשיו אנחנו הולכים לעבוד על לייצר את כל השוקולד שהזמנתם. עד שנפתח את החנות שלנו (סביב אוקטובר-נובמבר) אנחנו לא נקבל הזמנות חדשות, אבל אם אתם רוצים להיות הראשונים שיודעים על זה כשזה קורה - מוזמנים מאוד להירשם לרשימת התפוצה שלנו פה (www.chocolatepanda.co.il)

 

תודה גדולה לכל מי שתמך, עדכן, הפיץ, שיתף ושלח לנו הודעות מעודדות לאורך הדרך - אתם עשיתם את זה אפשרי!

 

 

***עדכון***

 

ליעד המקורי שלנו הגענו תוך 15 שעות. אחרי 36 שעות - הגענו לכפליים (200%!) אחרי 10 ימים - ל-400%!! ... אנחנו לא עוצרים פה - ויש לנו יעדי המשך שבזכותם נגדל ונתפתח אפילו יותר, וגם אתם - התומכים הנהדרים שלנו - תרוויחו מכך.

 

אם נגיע כבר לא אם. הגענו ל-60 אלף שקל, נזמין אתכם לטעימות בת"א עוד לפני סיום הקמפיין, ולכל מי שהזמין שוקולד, נצרף מגנט הוקרה להזמנה. מוזמנים לאירוע טעימות ב-14/7. הפרטים כאן.

אם נגיע הגענו ל-90 אלף ש"ח: נתרום 100 טבלאות שוקולד לעמותת אנונימוס' ו'ויגן פרינדלי' לצורך פעילות ההסברה שלהם (דוכנים, סדנאות למתעניינים ועוד). בנוסף, נוסיף  שני טעמים חדשים (שאתם תבחרו!) לסדרת 'פנדה פלוס'.

 

אם נגיע הגענו ל-120 אלף ש"ח, לכן: נתרום 100 טבלאות נוספות ל'אנונימוס' ו'ויגן פרינדלי'. בנוסף, כל מי שהזמין טריקולד - יקבל קופון הנחה של 5 ש"ח להזמנה הראשונה באתר שלנו לאחר ההשקה. כל מי שהזמין חמישייה, עשירייה, סדנה או מנוי - יקבל קופון הנחה של 10 ש"ח להזמנה הראשונה באתר שלנו.

 

יש יעד חדש!

 

אם נגיע  הגענו! ל-180 אלף ש"ח: ולכן נרחיב את ליין המוצרים שלנו כדי לכלול עוד מוצרים שאנשים רבים ביקשו מאיתנו:
ליין מוצרי "סחר הוגן" - של שוקולד מקקאו שיוצר בתנאים מפוקחים ומבוקרים של עבודה.
ליין מוצרים ללא סוכר לבן - עם סוגי סוכר אחרים שנתאים למוצרים שלנו.
במקביל, נתחיל לעבוד על הנגשת השוקולד שלנו במסעדות וחנויות שיתעניינו בכך ברחבי הארץ - כדי שכולם יוכלו להנות ממנו בקלות.
על המוצרים החדשים נתחיל לעבוד ברגע שנגיע ליעד, ואנחנו צופים שנסיים לפתח אותם עד אוקטובר 2015. אפשר להזמין אותם כבר עכשיו דרך הקמפיין ובכך לעזור לנו להגיע ליעד הבא.

 

עד כאן העדכון... עכשיו תמשיכו:

 

התחלנו להסתקרן מהרעיון של שוקולד 'חלב' טבעוני מהרגע שגילינו שזה אפשרי, לפני קצת יותר משנתיים.

 

מאז התחלנו במסע ארוך, טבעוני ועם טעם מצוין. עברנו הצלחות וכישלונות, אבל מצאנו גם מתכון מנצח לשוקולד וגם זה את זו, וכך צמחה לה גם האהבה והפכנו לזוג בחיים האמיתיים (בהתחלה חשבנו שזה צירוף מקרים מדהים, אבל אז גילינו ששוקולד מכיל פנילתילאמין, שידוע בכינויו "הורמון האהבה"...).

 

שוקולד לבן עם עוגיות

 

אחרי שנתיים של נסיונות, סוף סוף הגענו לתוצאה המושלמת: שוקולד חלק, נימוח ואוורירי, שמשאיר בפה תחושת מתיקות עם חיוך ורצון לעוד. לאורך הדרך, הרבה אנשים אמרו לנו שזה כבר מספיק טעים, אבל אנחנו לא התפשרנו על מרקם אבקתי וטעם לוואי והמשכנו להתנסות ולפתח - עד שהגענו לתוצאה שאנחנו מאוד גאים בה כיום.

 

 

עכשיו, אנחנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו ליצירה ולאפשר לנו לייצר שוקולדים נפלאים שיהיו זמינים לכולם!

 

תהליך ההכנה של השוקולד הוא תהליך ארוך ומורכב שדורש מיכשור מיוחד, בעיקר כאשר מדובר בכמויות יותר משמעותיות. בכסף שנגייס נשתמש ל:

* רכישת ציוד מקצועי לשוקולד (מכשירים מיוחדים, תבניות מקצועיות לטבלאות ופרלינים בעיצוב שלנו וציוד לסדנאות שוקולד) וייבוא מלאי של חומרי גלם.

* הקמת אתר לקנייה מקוונת עם מתכונים ייחודיים וטכניקות להכנת שוקולד.

* עיצוב אריזות עמידות למשלוח והדפסתן.

 

אז איך אפשר לתמוך בנו?
 
הדרך הכי טובה היא – קנו את המוצרים שלנו! בתשורות שאנחנו מציעים אתם יכולים לרכוש ברכישה מוקדמת ובמחיר מוזל את השוקולד שלנו. אתם תהנו משוקולד טעים - ואנחנו נדע שיש מישהו שנהנה מהיצירה שלנו.

 

מלבד זאת, כל לייק לעמוד הפייסבוק שלנו "שוקולד פנדה", או שיתוף בפייסבוק של הפרוייקט הזה (יש כפתור שיתוף מתחת הסרטון, למעלה) - יעזרו לנו מאוד.

 

טעם טהור

 

שאלות ותשובות:

 

ש': אבל מי אתם בעצם?

ת': אליה, בת 22. בוגרת שירות לאומי בעמותת 'אנונימוס' וכיום חברת ועדת ביקורת של העמותה. סטודנטית לעתיד להפרעות בתקשורת.

דניאל, בן 27. יזם חברתי וטכנולוגי. ממיסדי פרוייקט Wize, וכיום עובד בארגון 'אשוקה' לקידום יזמות חברתית ומקים "האב" ליזמות טכנולוגית בירושלים עם 'צעירים במרכז' ועמותת made in JLM.

 

ש': אז איזה שוקולדים אתם מייצרים?

ת': כיום אנחנו מציעים למכירה את מוצרים הבאים:

סדרת 'פנדה טהור':

שוקולד 'חלב' (39% קקאו)

שוקולד לבן (36% קקאו)

שוקולד מריר (75% קקאו)

סדרת 'פנדה פלוס':

שוקולד 'חלב' במילוי קרם נוגט

שוקולד לבן עם וניל ועוגיות

שוקולד 'חלב' עם אגוזי לוז

העולם של השוקולד הוא עולם עשיר ומגוון מאוד, ובעזרת הפיתוח שלנו – אין סוף לרעיונות שאפשר להשיג. לנו כבר יש תוכניות לעתיד לעוד שילובים מעניינים ויחודיים שאנחנו מחכים להשיק, ואתם מוזמנים להציע לנו רעיונות נוספים !

שוקולד 'חלב'' עם אגוזי לוז

 

ש': אז איך זה בעצם שוקולד חלב טבעוני? מה אתם שמים בו?

ת': לשוקולד חלב מסורתי יש מספר מאפיינים שמבדילים אותו משוקולד מריר. ביניהם: אחוז קקאו נמוך יותר (ובעיקר עיסת הקקאו, שהיא החלק המריר, הכהה והדומיננטי יותר) ואחוז סוכר גבוה יותר. בתעשייה משתמשים באבקת חלב ואבקת שומן חלב, אשר ביחד נותנים לשוקולד טעם חלק ועדין יותר, שנמס בפה בטמפרטורה נמוכה מעט יותר.

אנחנו משתמשים בשילוב של סויה וקוקוס כדי להגיע לשילוב המרקמים שיש בשוקולד חלב רגיל. אניני הטעם שבינינו  עדיין יוכלו למצוא הבדל בין שוקולד מחלב פרה לבין שוקולד 'חלב' צמחי, אבל טועמים רבים מדווחים כי ההבדל מזערי ביותר.

בשוקולד הלבן התהליך דומה מאוד, רק שהיחסים משתנים ולא מוסיפים לו עיסת קקאו אלא רק חמאת קקאו שזה החלק השומני בפול הקקאו.

 

ש': הקמפיין נגמר ביולי, מתי אנחנו צפויים לקבל את השוקולד שלנו?

ת': יקח לנו זמן להצטייד במיכשור ובחומרי הגלם שלהם אנחנו זקוקים. אם הכל יילך חלק, נוכל להתחיל לייצר במהלך אוגוסט ולהעביר את השוקולדים עד אמצע ספטמבר, לפני החגים. מובן מאליו שהתומכים בקמפיין יהיו הראשונים שיזכו לקבל את השוקולד, ואילו הקהל הרחב יוכל להתחיל להזמין רק לאחר שהתומכים שלנו יקבלו את הזמנותיהם.

 

ש': ראיתי שציינתם פרטים לגבי משלוח בארץ. מה לגבי משלוח בדואר לחו"ל?

ת': במסגרת הבדיקות שערכנו, שוקולד 'פנדה' כבר נשלח לארה"ב ולאוסטרליה. אם אתם רוצים משלוח לחו"ל, תאמו איתנו מראש ע"י יצירת קשר במייל info@chocolatepanda.co.il ונשמח לשלוח אליכם. גם לעשות סדנה פרטית בחו"ל אנחנו יכולים, בכיסוי הוצאות הנסיעה...

 

ש': מה לגבי המחיר? למה זה יותר יקר משוקולד 'עלית' בסופר?

ת': ישנם מספר רכיבים שמשפיעים על איכות השוקולד - בראש ובראשונה אחוז הקקאו (שהוא הרכיב היקר ביותר) ואיכותו. בשוקולד חלב ממוצע יש כ- 25%-30% קקאו, ואילו בשלנו יש 39%, מה שנחשב איכותי מאוד לשוקולד חלב.

שנית, לאיכות הקקאו עצמו יש השפעה משמעותית על המחיר, ואנחנו משתמשים רק בקקאו איכותי. אפילו שוקולדים תעשיתיים ששואפים לשמור על הסטדרנט הזה (לדוגמא, השוקולדים של 'לינדט)' עולים בסופר כ- 15-20 ש"ח ל-100 גרם.

נוסף על כך, לצערנו, עלות הרכיבים מהצומח בהם אנחנו משתמשים היא גבוהה יותר באופן משמעותי מאשר אבקת חלב פרה. אנחנו מקווים שהמחיר ילך ויירד ככל שהשימוש בהם יעשה נפוץ יותר.

לבסוף, אנחנו מייצרים את השוקולד שלנו באופן ביתי, עם הרבה השקעה ופיקוח על כל הפרטים הקטנים. אם תסתכלו על מחיריהם של שוקולדים בחנויות בוטיק, תראו שהמחיר שלהם גבוה משמעותית: כ- 24-30 ש"ח ל-100 גרם. אנחנו מעדיפים לשמור על המוצר שלנו נגיש לקהל הטבעוני, ולכן התאמצנו (והצלחנו) להגיע לאמצע שבין שוקולד איכותי בסופר לבין שוקולד בוטיק איכותי (על אף שהשוקולד שלנו לא נופל ממנו).

בחודשים הראשונים שלאחר השקת שוקולד 'פנדה' לרכישה על ידי הקהל הרחב, המחיר יעמוד על כ-17 ש"ח לחפיסת שוקולד מסדרת 'פנדה טהור' וכ-19 ש"ח לחפיסת שוקולד מסדרת 'פנדה פלוס'. 

 

ש': האם השוקולד שלכם בריא?

ת': שוקולד, ככלל (ובוודאי בהשוואה לממתקים נחשב למוצר בעל איכויות בריאותיות רבות, אשר מקורן בקקאו: הקקאו עשיר בנוגדי-חימצון ונחשב בעיני אנשי מקצוע רבים ל'מזון על'.

לעומת השוקולד המריר, בשוקולד ה'חלב' יש כמות גדולה יותר של סוכר, אשר הופכת אותו לבריא מעט פחות מאשר השוקולד המריר - אבל עדיין טוב יותר בהשוואה לממתקים רבים.

לגבי ה'חלב' מהצומח - הוא מבוסס, כאמור, על סויה ועל קוקוס. הוא מכיל מספר מייצבים צמחיים כמו גואר גאם, ומעט מינרלים כגון קלציום סולפאט (שנמצא גם בטופו), וכן מלטודקסטרין (רב סוכר שנפוץ מאוד בתעשיית המזון). כל הרכיבים הללו נפוצים במזונות מעובדים וכולם בטוחים לשימוש. לצערנו, אין דרך להגיע למרקם הרצוי ללא שימוש במוצרים מעובדים, למי מכם שזה חשוב לו.

 

ש': איזה אלרגנים יש בשוקולד שלכם?

ת': בכל השוקולדים שלנו יש סויה. בנוסף לכך, חלק מהשוקולדים מכילים אגוזים (קשיו, לוז ושקדים) וגלוטן, כך שכל השוקולדים שאנחנו מייצרים הם בחזקת "עשוי להכיל אגוזים וגלוטן". המטבח שלנו נקי לחלוטין מביצים וחלב (כולל קזאין).

חלק מהכלים שאנו משתמשים בהם באו בעבר במגע עם בוטנים, אך מאז הם עברו שימושים ושטיפות וכיום המכשור שבא במגע עם השוקולד לא בא במגע גם עם בוטנים. עם זאת, לצורך הזהירות, כדאי להניח שייתכן ונשארו שאריות.

 

ש': האם השוקולד שלכם 'נא'?

ת': לא. על אף העובדה שניתן לייצר שוקולד מריר נא תוך שימוש בקקאו לא קלוי, ה'חלב' מהצומח עובר תהליך של חימום והרתחה.

 

ש': האם השוקולד שלכם הוא 'סחר הוגן'?

ת': לא. לצערנו לא הצלחנו למצוא אף ספק ישראלי שמוכר עיסת קקאו קלוי עם אישור סחר הוגן. אנחנו בוחנים אפשרויות נוספות כדי להשיג חומרי גלם מתאימים.

 

ש': למה דווקא שוקולד טבעוני?

ת': אנחנו טבעונים, זו הבחירה האידיאולוגית שלנו לא לאכול משהו שבתהליך הייצור שלו פוגע כל כך בבעלי חיים, בצמחים ובסביבה.

אבל כשהחלטנו לעבור לטבעונות, הבטחנו לעצמנו  לא להתפשר אף פעם על האיכות והטעם של האוכל שלנו. אנחנו גם מאמינים שאחת הדרכים הכי טובות ליצור שינוי היא להראות לאנשים כמה הבחירה הזו יכולה להיות מהנה, קלה והכי חשוב – טעימה!

 

ש': האם השוקולד שלכם כשר?

ת':  כרגע אין לנו תעודת כשרות. עם זאת, כל הרכיבים בהם אנחנו משתמשים הם בעלי תעודת כשרות פרווה, והכלים שלנו לא באים במגע עם חלב או בשר בכלל. בנוסף, אנחנו לא מייצרים בשבת. אנחנו מקווים להשיג תעודת כשרות בהמשך, אך לא יכולים להתחייב עדיין על המועד שבו זה יקרה.

 

ש': האם תמכרו את המוצר שלכם גם בסופרמרקטים, אם תצליחו בקמפיין?

ת': לפחות בהתחלה אנחנו נמכור את שוקולד 'פנדה' רק באופן ישיר לצרכנים, שיקנו מאיתנו באינטרנט. עם זאת, אנחנו שואפים להפוך את המוצר לכמה שיותר נגיש, לכן נפעל כדי להנגיש אותו גם על המדפים בחנויות – לפחות בחנויות המתמחות.

 

יש לכם עוד שאלות?

אתם מוזמנים מאוד לפנות אלינו במייל: info@chocolatepanda.co.il

או לשאול בעמוד הפייסבוק שלנו.